Image Image Image Image Image

Over Remco

Interesse in architectuur staat aan de basis van een enorme fotodatabase waarmee de kunstwerken tot stand komen. Inmiddels heeft Remco beeldmateriaal uit alle hoeken van de wereld aan de collectie toe mogen voegen.

De persoon

Vermaat - Foto Remco

Remco Vermaat

Na de studie Bouwkunde aan de TU/e heeft Remco Vermaat (1983) de creatieve focus gelegd op zijn kunst en het ontwikkelen van zijn eigen stijl.

De ‘mixed media art’ van Remco gaat verder dan het door elkaar heen gebruiken van technieken. Er ontstaat een nieuwe werkelijkheid door beelden te mixen en uit de oorspronkelijke context te halen.

Het belangrijkste thema is het gebouwde landschap: architectonische toepassingen in relatie tot elkaar, de mens en de natuur.

Het spanningsveld tussen moderne en traditionele technieken nodigt uit om alle details te ontdekken. De honderden beelden en lagen maken het tot complexe kunst die toch voor iedereen te begrijpen is.

Remco Vermaat werkt vanuit zijn studio te Vianen, maar is internationaal georiënteerd.

Het werk


 • Een zelf ontwikkeld procedé brengt het concept tot leven. Van het ontwerp wordt een digitale zeefdruk aangebracht op linnen dat met extra textuur verrijkt is.

  Door verdere bewerking met acrylverf, vernis en andere media is het uiteindelijke resultaat een ambachtelijk werk van museumkwaliteit. Een kunstwerk dat niet als foto of schilderij te typeren is.



 • Foto’s bezitten de waarde van herinnering. Dit aspect maakt het mogelijk om kunst met een persoonlijke ’touch’ te creëen.

  De projecten zijn gemaakt in opdracht en bevatten door de opdrachtgever aangeleverde foto’s of volgen een bepaald thema. Regelmatig gaat Remco op locatie zelf beeldmateriaal verzamelen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Neem snel contact op om geheel vrijblijvend alle opties te ontdekken.

  Uit respect voor de privacy van de opdrachtgevers worden niet alle gerealiseerde projecten op deze site getoond.



 • Iets zien gaat verder dan ergens naar kijken. Om iets te zien moet je namelijk bewust zijn van datgene waar je naar kijkt.

  Aandacht is vaak vluchtig. Daarom creëert Remco zijn eigen wereld waarbij juist de details een hoofdrol spelen.